Sport Cloud Services

Unofficial Forum of interactive web Sport Cloud game(s).


You are not connected. Please login or register

Zašto igrati SPORT CLOUD igricu?

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

1 Zašto igrati SPORT CLOUD igricu? on Sat Jun 26, 2010 2:47 am

Admin


Admin
Pozdrav.
Ovaj tekst sam bio postavio na nekoliko posjećenih foruma našeg govornog područja, ali u roku od 24 sata, teme su uklonjene sa tih sajtova. Vjerovatno su vlasnici tih portala vidjeli da se radi o tako dobroj igrici, da bi im Sport Cloud Services pravio žestoku konkurenciju. What a Face

Dakle, da počnemo...

Evo jedne strašno dobre web-igrice - Sport Cloud Services.

Radi se o prognoziranju rezultata na nogometnim susretima širom svijeta.
Ulažu se virtuelni euri, kao "platežno sredstvo" u ovoj igrici, koja se sastoji iz nekoliko segmenata.

1. Prognozerska liga - tipovanje stvarnih nogometnih mečeva širom svijeta
2. Instant Score - igra progonziranja ishoda na principu "veća-manja" u pokeru.
3. Heat Challenges
4. Piramida
5. Kupovina dionica igrača, klubova, stadiona...
6. (Ostale igrice)

Prvo moram krenuti s objašnjavanjem Instant Score igrice, jer ona važna za nove igrače, kako biste prikupili što više virtuelnih eura, a ta virtuelna "banka" vam omogućava veći komfor igranja i prava na sajtu, to jest cjelokupnoj igrici.

Dakle...
1.) INSTANT SCORE:

U ovom segmentu igrice su ponuđeni imaginarni mečevi, ali stvarnih nogometnig klubova i čim kliknete na 1, X ili 2, bot vam izbaci rezultat meča (zato se dio igrice i zove INSTANT score. Ovaj dio igrice je bitan najviše zbog toga što za nekih 5 minuta, uz malo sreće, možete zaraditi i do 25 000 virtuelnih €, a kasnije taj novac ulažete na stvarne utakmice koje će se igrati recimo u srijedu, subotu, u narednim danima. Prognozirajte rezultate, na slici ispod imate primjer kako. Vrlo je jednostavno, tipujete 1, X ili 2. Svakim pogotkom duplirate virtuelnu banku, a svakim promašajem padate na nulu (kao i na stvarnoj kladionici s koeficijentom 2,00). Kada prikupite dovoljno virtuelnih eura, taj novac ulažete u stvarne nogometne utakmice koje su u toku, toga dana ili sutra, prekosutra, nekoliko dana unaprijed. Igrica je super za održavanje forme. Prvih pet nivoa imate pomoć od stranice u vidu postotka mogućnosti jednog od timova za pobjedu (pogledati sliku). Naravno, u ovom slučaju je Barcelona veliki favorit, Istri se daje samo 7% šanse. Na većim nivoima nema pomoći skripte, pa čak ni imena klubova. U svakom trenutku, između nivoa, možete keširati virtuelne eure Zanimljiva igrica. Morate biti registrovani kako biste igrali. (Link za igranje Instant Score segmenta igriceMorate biti registrovani kako biste igrali. Besplatna registracija OVDJE 👍
Instant Score jeste prilika da zaradite brzi novac, virtuelne eure, koje ćete kasnije ulagati na stvarne utakmice, recima na Svjetsko prventsvo ili ulagati u kupovinu dionica igrača ili klubova.

Zašto baš sada predlažem ovu igricu?
Pa uskoro će Svjetsko prvenstvo, a vrlo zanimljiv Heat Challenges jeste interno takmičenje između ponajboljih igrača igrice u prognoziranju rezultata na Svjetskom Prvenstvu, pa je šteta ne početi na vrijeme.

Toliko za ovo prvo javljanje... nadam se da ću privući bar 5 novih igrača za početak, a kasnije i više. Molim moderatore da ne brišu ovaj dio foruma, imam namjeru da ovdje objasnim Sport Cloud Services do tančina. Vjerujte mi da se radi o odličnoj web-igrici, gdje je potrebna sportska sreća, znanje i upornost. Još jedna stvar, trenutno prva dva mjesta po osvojenim virtuelnim eurima drže dva igrač iz Bosne i Hercegovine. :bih: pa se nadam da ću zainteresirati i nove igrače iz BiH, a i šire.

Sutra pišem novu "lekciju", tj. objašnjavam kako pravilno ulagati virtualne eure u mečeve koji slijede u narednim danima ili kako uložiti u dionice igrača. Slobodno na ovom forumskom topicu postavljajte pitanja u vezi igrice, ako vas zanima, ja ću vam odgovoriti. (Nastavlja se...)

Lekcija br. 2

2.) PROGNOZERSKA LIGA

U ovo segmentu igre, takmičari tipuju na stvarne mečeve koji će početi u narednim danima, na slici je primjer Svjetskog prvenstva. Najkasnije oklade koje se zaprimaju na stranicu su nekih pola sata pred početak meča.
Pogledajte sliku, vrlo je jednostavno... kliknite na plavu strelicu.Klikom lijevo na plavu strelicu, aktivirate odabranu utakmicu, te u prozorčiće koji vam se otvore, upišete vašu prognozu, npr. 2-1, 3-2, 1-1 itd. a u drugi prozorčić upišete koliko virtuelnih eura ulažete na neki ishod. Ispod toga imate ponuđene koeficijente, kao i na pravoj kladionici, s tim da se koeficijenti često razlikuju od svjetskih kladionica za relani novac. (Naravno, u igrici se radi o virtuelnim eurima koje zarađujete preko Instant Score iz prve lekcije ili drugih segmenata igrice). Maksimalan ulog po jednom meču je 9999 virtuelnih €. Vrijeme oklade je najkasnije pola sata pred početak meča, a jednom kada uložite neki novac, nemate pravo izmjene uloga, dok dan pred meč imate pravo mijenjati pobjedu, neriješeno ili poraz, ali najbolje je ništa ne mijenjati, kako je odigrano prvi put, neka tako stoji. Bitno je pogoditi pobjedu domaćina, neriješeno ili pobjedu gosta i oklada će biti dobitna. Onaj ko pogodi tačan ishod meča, npr. 2-1 će dobiti maksimalan broj bodova na tabeli, a i onaj ko prognozira 1-0 a bude rezultat 2-1, naravno oklada je dobitna, samo što ima manji broj bodova na tabeli.

Vidi profil korisnika http://sportcloud.forumotion.net

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu