Sport Cloud Services

Unofficial Forum of interactive web Sport Cloud game(s).


You are not connected. Please login or register

Muzika za preporučiti

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

1 Muzika za preporučiti on Fri Apr 22, 2011 12:08 pm

Admin


Admin

VIDEO: Prvi album grupe Shaderwan Code izlazi 15. aprila“Kad procvatu behari”S.CODE

Grupa Shaderwan Code sastoji se od četiri člana grupe Zabranjeno pušenje (Sejo Sexon, Branko Trajkov, Paul Kempf i Robert Boldižar) i pet vokala zbora zagrebačke džamije Arabeske (Alma Srebreniković, Amina Kazaferović, Lamija Aličelebić, Merima Salkić i Selma Ibrulj). Uz njih bubanj u grupi Shaderwan Code svira Mihael Vlah, dok su bas gitaru na albumu odsvirali Dejan Orešković Klo i Predrag Bobić.


Album “Kad procvatu behari” izlazi 15. aprila ove godine kao poklon svim kupcima magazina Gracija koja izlazi tog datuma.

Na albumu se nalazi deset pjesama. Riječ je o obradama sedam tradicionalnih pjesama i ilahija s područja Bosne i Hercegovine i Srbije (Puče puška, Moj golube, Džaferbeg, Sejmeni, Sarajevo, Džezalah, Kazuj cesto, džerimo), o dvije pjesme grupe Zabranjeno pušenje specijalno prearanžirane za ovaj album (Lijepa Alma i Dok čekaš sabah sa Šejtanom) te pjesmi Šabana Gadže “Kad procvatu behari” koja je već postala svojevrstan YouTube hit sa gotovo pola miliona pregleda spota.


Upravo je pjesma “Kad procvatu behari” kojom se završava film bosanskohercegovačkog režisera Jasmina Durakovića “Nafaka”, te reakcije slušalaca na tu pjesmu, dodatno motivirala sve članove grupe da nakon suradnje grupe Zabranjeno pušenje i zbora Arabeske oforme grupu Shaderwan Code.


Stvaranje muzike za film “Nafaka” je, u stvari, početak rada grupe Shaderwan Code. Nakon poziva režisera filma Jasmina Durakovića grupi Zabranjeno pušenje da komponira muziku za taj film te suradnje grupe Zabranjeno pušenje i zbora Arabeske na pojedinim kompozicijama koje se koriste u tom filmu došlo je do želje svih članova Shaderwan Code-a da kraj suradnje vezano uz “Nafaku” ne bude i kraj njihovog muzičkog druženja i stvaranja. I tada je počeo rad na albumu “Kad procvatu behari”. Tokom stvaranja albuma održano je i nekoliko koncerata od kojih svakako treba izdvojiti nastup na Baščaršijskim noćima 2008. godine i nastup u Sarajevu 6. aprila 2009. godine prilikom otvaranja BBI centra.


Album je sniman u PreSent studiju u Strmcu pored Zagreba. Snimatelj albuma je bio Denyken (Denis Mujadžić). Mastering albuma radio je Brad Blackwood u studiju Euphonic Masters u Memphisu (Tennessee, SAD). Na albumu je bilo i gostujućih muzičara i to: Bernarda Bilušić (oboa), Krešo Oreški (djembe) i Krešo Oremuš (usna harmonika). Dizajn omota albuma djelo je sarajevske Ideologije, fotografije koje se koriste na omotu albuma fotografirali su Saša Marija Midžor Sučić i Nino Maričić. Aranžmane i produkciju pjesama na albumu potpisuju Sejo Sexon, Branko Trajkov i Paul Kempf. Izvršni producent albuma je Dario Vitez.Vidi profil korisnika http://sportcloud.forumotion.net

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu