Sport Cloud Services

Unofficial Forum of interactive web Sport Cloud game(s).


You are not connected. Please login or register

Azijski hendikep - vrste i najoptimalnija primjena

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

Admin


Admin
Svi smo se susretali s azijskim hendikepom (poznat je i pod imenom Hang Cheng)

To je verzija klađenja na ishod utakmice gdje eliminišemo neriješen rezultat, dakle šanse pogodaka rastu sa 33% na 50%.

U zemaljskim kladionicama smo uglavnom viđali ponuđene azijske hendikepe na 0,50 i to je najjednostavniji i najčešći hendikep, ali postoje i

a.h. 0 a.h. 0,25 a.h. 0,50 a.h. 0,75 a.h. 1

Azijski hendikep (0) označava ponudu u kojoj je unaprijed eliminisan neriješen rezultat utakmice, odnosno ako se meč završi neriješenim rezultatom, primjer (1-1, 2-2 itd.) kladionice poništavaju okladu, vraćaju  Vaš uloženi novac, tj. kvota pada na 1.

Azijski hendikep (-0.25) znači da se u slučaju neriješenog rezultata utakmice može izgubiti 50% uloga (igranjem na favorita), ili dobiti 50% (igranjem protiv favorita). Dakle, ovaj hendikep je pogodniji za igranje protiv favorita, ali i vrlo utješan u igranju na favorite jer se može vratiti 50% uloga i kod, realno govoreći, promašene oklade. Ova oklada će se pojavljivati u slučaju kad je jedna ekipa blagi favorit (u normalnom klađenju koeficijenti npr. 2.30). Ovaj hendikep se zapravo sastoji od dva hendikepa, 0 i -0.5, a ulog je raspoređen ravnomjerno na oba. Zbog toga su i mogući ovakvi ishodi.

Azijski hendikep (-0.5) je poznat svim igračima jer se upravo od njega sastoji europski hendikep. Moguća su samo dva ishoda, dobitak ili gubitak, neriješen rezultat je nemoguć. Ovakav hendikep će se pojavljivati kada je otprilike jednako vjerojatna pobjeda jednog kluba kao i neriješeno/pobjeda drugog kluba (koeficijenti u normalnom klađenju npr.1.90).

Azijski hendikep (-0.75) se, kao i svi ostali hendikepi na četvrtinu, sastoji od dva hendikepa (-0.5 i -1). Za razliku od hendikepa na jednu četvrtinu, hendikep na tri četvrtine ne pogoduje klađenju protiv favorita. Makar je nagrađen velikim hendikepom, antifavorit još uvijek mora remizirati da bi oklada bila pogođena (u slučaju poraza s 1 razlike vraća se pola uloga). Favorit, s druge strane, mora pobijediti s 2 razlike da bi oklada bila pogođena (u slučaju pobjede s 1 razlike vraća se pola uloga, a druga polovica se množi s koeficijentom). Ovaj hendikep će se javiti na utakmicama s koeficijentom na favorita npr.1.70.

Azijski hendikep (-1) vraća ulog u slučaju pobjede favorita s 1 razlike, za razliku od europskog hendikepa. Takvi su svi azijski hendikepi na cijeli broj, uključujući i nulu, koja također vraća puni ulog, ali u slučaju neriješenog rezultata. Na internetskim kladionicama nema manipulativnih troškova i sličnih kladioničarskih prevara, tako da se stvarno i dobije povrat 100% uloga.

Vidi profil korisnika http://sportcloud.forumotion.net

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu